събота, 28 декември 2013 г.

Какво трябва да знаем когато наемаме автомобил/кола под наем в България със и без шофьор/ www.rentauto.bg

Ще започна с това какво трябва да знае всеки клиент преди да взема кола под наем / рент а кар/ в България
това което ще опиша по долу важи за  Рентаавто @ www.rentauto.bg :
 Съвети при наемане на кола. Какво трябва да знаем при наем на кола.
Автомобили под наем – няколко полезни съвета
Ако ви се налага да вземете автомобил под наем, то в следващите няколко реда, ще ви дадем някой полезни съвети при неговия избор.
На първо място, изберете автомобил, който да покрива вашите нужни. Не винаги, най-малкия автомобил, би бил най удачен за вас. Преценете броят на хората, багажа и разстоянието на което ще пътувате! По този начин ще избегнете неприятни моменти свързани с малкия размер на ползвания под наем автомобил.
Второ – преценете какво допълнително оборудване би ви било необходимо. Може да се нуждаете от GPS, допълнителен багажник или детско столче. Заявете ги в самото начало, за да знаете колкото точно би ви струвал наема с тях.
Трето – искайте крайна цена. Доста често, с чисто маркетингова цел, в обявената цена не са включени допълнителни такси, като такса амортизация, над определени километри. Така за обработка на документите, вземане или оставяне на колата, както и други подобни.
Четвърто, проверете състоянието на гумите на колата, броните и стъклата. Тъй като доста често, компаниите за автомобили под наем, имат допълнителни такси при подобни проблеми, то най-добре е преди наемане на автомобила, да проверите дали всички те са в изправност. Проверете състоянието на гумите – дали грайфера е добър, дали нямат повреди по страничния борд, като ожулвания или издутини. Проверете дали по прозорците няма удари от малки камъчета, които в последствие може да се превърнат в процепи. Щетите по прозорците, се поемат от застрахователите, но е възможно да ви създадат проблеми при пътуването.
Връщане на автомобила взет под наем – проверете какви са условията за връщане на автомобила. В какъв час трябва да го върнете. Има ли някаква специфика при връщането. Както и задължително проверете дали трябва да върнете автомобила с пълен резервоар! Някой компании имат допълнителна такса, ако не сте върнали автомобила зареден с гориво!
Договор – необходимо е да прочетете внимателно всяка точка от договора! Запазете копие от него във вас, дори и след като сте върнали автомобила!
Глоби – с подписването на договор за наем на автомобил, вие се ангажирате да заплатите всички глоби, наложени ви от КАТ и/или друг орган. Тъй като е възможно, известието за глоба да бъде изпратено до 2 месеца след нарушението, не се учудвайте, ако получите обаждане от компанията за автомобили под наем, с искане да заплатите задълженията си!
След като направите резервация, запазете емайл-а с потвърждение! При проблеми с компанията, той може да ви послужи за предявяване на претенции!
И не на последно място – управлявайте наетия автомобил внимателно! Освен, че това ще ви помогне да наемате в последствие, автомобили в добро състояние, ще ви предпази и от глоби и нежелани разходи!


Няма коментари:

Публикуване на коментар